Stran za svoje delovanje uporablja piškotke (Cookies).

Konferenca InnoGrid in promocija beta verzija evropske iEnergije

Na evropski konferenci o inovacijah v elektroenergetskih omrežjih se predstavlja tudi slovenski izdelek iEnergija, ki je nastal v sklopu društva EN-LITE. 

Novo v iEnergiji: o naprednih sistemskih hranilnikih energije

Spletna platforma iEnergija je od danes bogatejša za intervju z mag. Urošem Salobirjem, direktorjem Področja za strateške inovacije v družbi ELES.

Novo v iEnergiji: o pomenu hidroelektrarn pri zagotavljanju prožnosti proizvodnje

Spletna platforma iEnergija je od danes bogatejša za intervju s Samom Fekonjo, vodjo projektov v družbi Dravske elektrarne Maribor.

Letno poročilo EN-LITE za 2017

Objavili smo poročilo o aktivnostih društva EN-LITE v letu 2017.

Novo v iEnergiji: O rabi energije v industriji

S pomočjo SURS smo objavili podatke o rabi energije v industriji. V predelovalnih dejavnostih predstavljata največji, kar 80-odstotni delež energentov elektrika in zemeljski plin.

Novo v iEnergiji: Dejan Paravan o aktivnih odjemalcih

V iEnergiji objavljamo intervju z dr. Dejanom Paravanom, direktorjem strateškega inoviranja v družbi GEN-I.

Novo v iEnergiji: Intervju z Laurentom Schmittom, ENTSO-E

»Sistemski operaterji se razvijajo, da bi bolje služili družbi,« v intervjuju za iEnergijo poudarja Laurent Schmitt, generalni sekretar ENTSO-E, Evropskega združenja sistemskih operaterjev elektroenergetskega omrežja.

O poslanstvu in ambicijah digitalne platforme iEnergija

Oglejte si video izjavo mag. Mojce Drevenšek, komunikacijske urednice digitalne platforme iEnergija, o poslanstvu in ambicijah iEnergije.

iEnergija: Kdo v energetiki zagotavlja prožnost?

Oglejte si video izjavo izr. prof. dr. Andreja Gubine, strokovnega urednika digitalne platforme iEnergija.

Novo v iEnergiji: O vlogi regulatorja pri zagotavljanju prožnosti

Spletna platforma iEnergija je od danes bogatejša za intervju z mag. Duško Godina, direktorico Agencije za energijo.

Novo v iEnergiji: O izzivih za prenosno elektroenergetsko omrežje

Spletna platforma iEnergija, ki smo v okviru projekta EN-LITE objavili prejšnji teden, je od danes bogatejša za pogovor s strokovnjakoma Jurijem Klančnikom in mag. Darkom Kramarjem (oba iz družbe ELES).

Zaživela je iEnergija

Danes smo objavili iEnergijo, spletno prosto dostopno izobraževalno-raziskovalno platformo o prožnosti in zanesljivosti oskrbe z energijo: www.i-energija.si.
Namen iEnergije je študentom različnih študijskih smeri in drugim zainteresiranim državljanom omogočiti vpogled v nastajajoče nove odnose v energetiki, s poudarkom na pomenu prožnosti (angl. energy flexibility) in aktivni vlogi odjemalcev električne energije.

Izšlo je iSevanje - interaktivno gradivo o sevanju v vsakdanjem življenju

Danes smo objavili iSevanje, interaktivno animirano digitalno izobraževalno-ozaveščevalno gradivo o sevanju v vsakdanjem življenju. iSevanje je zainteresiranim spletnim obiskovalcem prosto dostopno na spletnem naslovu www.i-sevanje.si. Gre za spletno različico tiskanega gradiva »Energija, sevanje, življenje: Dejstva in miti o sevanju v vsakdanjem življenju«, ki je v okviru projektu EN-LITE izšlo spomladi letos.

Predstavitev aktivnosti EN-LITE na Mednarodni konferenci Fakultete za energetiko UM

Projekt EN-LITE je na Mednarodni konferenci  »Preučevanje energetske učinkovitosti v stavbah in energetsko načrtovanje ter izobraževanje«, ki jo je organizirala Fakulteta za energetiko Univerze v Mariboru, predstavil svoje poglede na pomen energetske pismenosti ter dosedanje aktivnosti in prihodnje načrte.

  •  Start 
  •  Prev 
  •  1  2  3  4 
  •  Next 
  •  End 

Slovarček ključnih pojmov

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Učenje in poučevanje

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Energetska pismenost

Energetska pismenost je razumevanje lastnosti in pomena energije v vesolju, na našem planetu in v naših vsakdanjih življenjih. Pomeni več kot le vedetiin razumeti

Preberi več...

Na vrh