Stran za svoje delovanje uporablja piškotke (Cookies).

Zaživelo je spletno komunikacijsko središče EN-LITE

V začetku septembra smo vzpostavili komunikacijsko središče EN-LITE. Gre za korenito prenovljeno spletno mesto projekta krepitve energetske pismenosti EN-LITE, ki ponuja:

  • e-različici doslej pripravljenih gradiv projekta (prevod knjige Trajnostna energija – brez razgretega ozračja in priročnik Energetska pismenost),
  • predstavitve in video posnetek s strokovnih posvetov in predavanj,
  • zanimive infografike na temo energije in energetike.

 

Komunikacijsko središče ponuja tudi povezavo na Globalni kalkulator, katerega uporabo pri načrtovanju energetsko-podnebnih in z njimi povezanih strategij in politik v Sloveniji spodbujamo v okviru projekta EN-LITE.

Zasnova, oblikovanje in izvedba komunikacijskega središča je plod sodelovanja EN-LITE s skupino študentov v okviru projekta Demola, ki ga izvaja RAZ:UM (Raziskovalno-razvojno in umetniško središče Univerze v Mariboru).

Študentska ekipa, ki je pripravila predlog komunikacijskega središča in ga izvedla:

 

Design: Nataša Zorko (www.natasazorko.com)

Izgradnja strani: Mario Lukić

Organizacija projekta: Luka Zadel

 

Slovarček ključnih pojmov

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Učenje in poučevanje

Raziskave na področju učenja in poučevanja so veliko prispevale k razumevanju procesa učenja in k razvoju učinkovitih metod poučevanja. 

Preberi več...

Energetska pismenost

Energetska pismenost je razumevanje lastnosti in pomena energije v vesolju, na našem planetu in v naših vsakdanjih življenjih. Pomeni več kot le vedetiin razumeti

Preberi več...

Na vrh