Stran za svoje delovanje uporablja piškotke (Cookies).

Uspešno smo izvedli dogodek »Razsvetlimo energetsko prihodnost Slovenije«:

Študentje razpravljali o energetski prihodnosti Slovenije

V okviru projekta krepitve energetske pismenosti EN-LITE je 20. decembra v sodelovanju s Fakulteto za družbene vede potekal javni dogodek na temo »Razsvetlimo energetsko prihodnost Slovenije«. Tematske predstavitve o virih energije in njeni rabi, povezavi med energijo in prostorom ter oblikovanju energetske politike so študente družboslovja, tehnike in naravoslovja pritegnile k zanimivi razpravi o pomembnih temah, povezanih z našo energetsko prihodnostjo.

Preberi več...

Uspešno smo izvedli javni strokovni posvet:

»Izračunajmo svojo energetsko-podnebno prihodnost!«. 

Posveta se je udeležilo okoli 70 predstavnikov odločevalcev, izobraževalnih organizacij, strokovne javnosti, nevladnih organizacij in medijev. 

Program posveta najdete tukaj

Povezave na strokovne predstavitve (PPT) najdete tukaj

Foto-utrinki s posveta so navoljo tukaj

Preberi več...

Strokovni posvet in predstavitev knjige

Slovenski prevod je v torek, 10. decembra, doživel tudi ugledno strokovno predstavitev. Prisotne sta nagovorila v. d. generalnega direktorja Direktorata za energijo na Ministrstvu za infrastrukturo in prostor Danijel Levičar in koordinator za razvoj v vodstvu družbe ELES, d. o. o., mag. Uroš Salobir. Sledila je predstavitev projekta EN-LITE s strani partnerjev projekta prof. dr. Deana Korošaka (UNI MB in direktor zavoda RAZ:UM) in mag. Mojce Drevenšek (Consensus, d. o. o.).

Strokovni posvet in predstavitev knjigeStrokovni posvet in predstavitev knjige

Preberi več...

EN-LITE WEEK (februar 2014, Maribor)

Med 11. in 14 februarjem 2014 je RAZiskovalno, RAZvojno in UMetniško središče Univerze v Mariboru (RAZ:UM) v okviru projekta EN-LITE organiziralo teden energetskega opismenjevanja. V štirih dneh se je zvrstilo 20 predavanj domačih in tujih (hrvaških, avstrijskega in britanskih) predavateljev, ki so z udeleženci delili svoja znanja in izkušnje o: fizikalnih in bioloških osnovah energije, virih energije in oskrbi z energije, energetskem sistemu, izobraževanju in komuniciranju o energiji in energetiki ter pristopih k oblikovanju energetskih strategij in načrtovanju energetske prihodnosti.

Foto: Marko SamecFoto: Marko Samec

Preberi več...

Mednarodna konferenca o varnosti oskrbe z energijo (julij 2014, Ljubljana – FDV)

Na Fakulteti za družbene vede, Univerza v Ljubljani, je med 8. in 11. julijem 2014 v organizaciji Društva za Združene narode Slovenije potekala mednarodna konferenca mladih o varnosti oskrbe z energijo. Konferenca je posvečena iskanju rešitev za krizo v Ukrajini in zmanjšanje odvisnosti sodobnega sveta od fosilnih virov energije.

Preberi več...
Na vrh