NOVICE
Nazaj

EN-LITE sodeluje pri globalnem tednu odprtega izobraževanja (Open Education Week)

Društvo EN-LITE je aktivno pri globalnem tednu odprtega izobraževanja (Open Education Week 2020). Pripravili smo interaktivno predstavitev Energija, družba in odprto izobraževanje (Energy, Society and Open Education), v kateri predstavljamo naše dosedanje in načrtovane prihodnje aktivnosti na nacionalni in mednarodni ravni na področju krepitve energetske pismenosti. Slednje so vezane predvsem na SDG7 Hub, ki smo ga v letošnjem letu vzpostavili v okviru mednarodnega mentorskega programa Open Education for a Better World in v katerem se osredotočamo na pripravo odprtih izobraževalnih virov v podporo uresničevanju ciljem trajnostnega razvoja št. 7: čista in dostopna energija.

Predstavitev je sestavljena iz treh delov:

  • v prvem je razložen pomen energetske pismenosti,
  • v drugem so predstavljene izvedene aktivnosti,
  • v tretjem delu pa so predstavljeni načrti huba SDG7 na področju odprtega izobraževanja za krepitev energetske pismenosti.

Predstavitev je namenjena zainteresiranim predstavnikom globalne skupnosti odprtega izobraževanja in deležnikom v energetiki, ki želijo sodelovati in prispevati h krepitvi energetske pismenosti za doseganje ciljev trajnostnega razvoja. Izdelavo spletne predstavitve Energy, Society and Open Education je podprlo Veleposlaništvo ZDA v Sloveniji, za pomoč pri obdelavi in objavi v spletnem sodelovalnem okolju MiTeam se zahvaljujemo ekipi Mediainteractive.

Interaktivno predstavitev Energy, Society and Open Education (v angleškem jeziku) najdete tukaj: https://miteam.mitv.si/asset/NfWJEbdRF3jxFzgWp

Več o Open Education Week in drugih projektih / gradivih: https://www.openeducationweek.org/resources