NOVICE
Nazaj

Kmalu izide novo EN-LITE gradivo: Energija, sevanje, življenje

V okviru projekta EN-LITE bomo kmalu izdali novo izobraževalno-ozaveščevalno gradivo z naslovom »Energija, sevanje, življenje: Dejstva in mitAi o sevanju v vsakdanjem življenju«.

Namen gradiva je podati strokovno utemeljena dejstva in z njihovo pomočjo razbiti nekatere mite, ki se pojavljajo v zvezi z različnimi oblikami sevanja v vsakdanjem življenju, na primer sevanje:

  • v naravi,
  • pri uporabi gospodinjskih električnih aparatov,
  • mobilnih telefonov,
  • pri proizvodnji elekttrične energije v jedrski elektrarni in njenem prenosu do porabnikov ter
  • v medicini.

Gradivo, ki je namenjeno predvsem šolajoči mladini od 8. razredov osnovne šole naprej, so pripravili prof. dr. Marko Marhl (Univerza v Mariboru), doc. dr. Tomaž Žagar (ARAO in Univerza v Mariboru), doc. dr. Vladimir Grubelnik (Univerza v Mariboru) in mag. Mojca Drevenšek (Consensus).

V strokovni pregled gradiva so se vključili strokovnjaki z različnih področij, in sicer biologinja, elektrotehnik, strokovnjaki za telekomunikacije, elektroenergetiko in jedrsko energetiko ter radiolog.

Vabljeni k sponzorski ali donatorski podpori projektu, s katero boste izkazali svojo predanost krepitvi energetske in sevalne pismenosti v Sloveniji.

Kontakt za dodatne informacije o gradivu in možnostih sodelovanja: Mojca Drevenšek, mojca.drevensek@consensus.si ali info@en-lite.si.