NOVICE
Nazaj

Mladi ponovno blesteli v znanju o energetiki

Družba GEN energija, ena ključnih podpornic projekta EN-LITE, ki tudi sama načrtuje in izvaja številne aktivnosti na področju krepitve energetske pismenosti, je včeraj organizirala zaključni kviz tekmovanja »Mladi genialci«.

Na tekmovanju je sodelovalo okoli 300 učencev osmih in devetih razredov iz 20 od 26 osnovnih šol v Posavju, tričlanske šolske ekipe pa so se včeraj v živo pomerile na zaključnem kvizu. Največ znanja so letos pokazali učenci OŠ Jurija Dalmatina Krško, ki so jo zastopali Timotej Mavrek, Luka Gorjan in Enej Trampuš, pod mentorstvom Urške Erjavšek in zasedli prvo mesto. Drugo mesto so zasedli učenci OŠ Boštanj (Rok Novak, Patrik Ganc, Valerij Kadilnik), ki so znanje pridobivali pod mentorstvom Srečka Paskvaleja, tretje mesto pa si je priborila ekipa OŠ Raka (Timotej Vene, Peter Kržan in Anja Cemič) z mentorico Marijano Pavlovič.

Kviz Mladi genialci pomembno prispeva k povezovanju znanja, idej in izkušenj ter učence spodbuja k poglobljenemu proučevanju celovite zgodbe o energiji, trajnostnih in obnovljivih virih energije (s poudarkom na jedrski in vodni energiji), osnovnih energetskih pojmih, podnebnih spremembah in radioaktivnosti.

Več o tekmovanju na www.mladi-svet-energije.si/si/mladi-genijalci