NOVICE
Nazaj

Nastaja prvi energetski pospeševalnik v regiji JV Evrope

Medijska hiša Energetika.NET, ki je tudi medijski partner projekta EN-LITE, s svojim Zavodom Modri svet za mlade v sodelovanju s ABC pospeševalnikom snuje prvi energetski pospeševalnik v Sloveniji in regiji JV Evrope. Prvi energetski startup program, ki bo potekal v prostorih ABC pospeševalnika v ljubljanskem BTC-ju od 3. aprila do 25. septembra 2017, je lahko velika priložnost za razvoj kariere v energetskem svetu.

Vse zainteresirane, ki bi želeli prispevati k reševanju razvojnih izzivov najpomembnejših energetskih družb, si zagotoviti osebnostno in karierno rast v energetskem startup svetu ter postati del prvega energetskega pospeševalnika v Sloveniji in jugovzhodni Evropi, vabijo, da se prijavijo z motivacijskim pismom. Izobrazba ni pomembna, pomembno je le, da niste pripravljeni odnehati, ko gre za reševanje najbolj skrivnostnih in zapletenih energetskih izzivov. Program je namenjen mladim, a polnoletnim, ki si lahko brez težav vzamejo pol leta izključno za delo v startup programu.

Izbranim udeležencem prvega energetskega startup programa bodo ob pomoči sponzorjev zagotovili mesečno žepnino in jih ob podpori mentorjev iz pospeševalniškega in energetskega sveta gnali čez lastne meje.

Cilj programa je vzpostaviti 3 ekipe s po največ tremi izjemnimi kandidati, ki jih ni strah energetskih izzivov, in najti konkretne rešitve za tri izzive treh energetskih družb (vsaka ekipa bo iskala rešitev za en izziv).

Po prvem izvedenem energetskem startup programu pa bodo zagnali tudi prvi energetski pospeševalnik pri nas in dali vsem kandidatom vseh treh ekip priložnost, da sodelujejo pri njegovem delovanju.

Prijave oziroma motivacijska pisma pričakujejo najkasneje do 20. februarja 2017, in sicer na elektronska naslova urednica@energetika.net in urska@abc-accelerator.com. Vsi izbrani udeleženci bodo o izboru obveščeni do petka, 25. februarja 2017.