NOVICE
Nazaj

Projekt EN-LITE čestita 13-letnemu slovenskemu fotografu za prvo mesto v kategoriji na mednarodnem otroškem fotografskem natečaju National Geographic

Ponosni smo, da projekt EN-LITE v letošnjem letu sodeluje z National Geographic Junior, ki je v okviru mednarodnega fotografskega natečaja za mlade bralce revije, s fotografijo Maja Kastelica iz Ljubljane zmagala v kategoriji Neverjetne živali.

Natečaj je potekal dvostopenjsko, najprej v posameznih državah. Na slovenskem natečaju so sodelovali bralci revije National Geographic Junior, stari med 6 in 14 let. Strokovna žirija, ki so jo sestavljali Arne Hodalič (fotograf in urednik fotografije pri revijah NG Junior in NG Slovenija), Barbara Čeferin (fotografinja in direktorica Galerije Fotografija) ter Irena Cerar (odgovorna urednica revije National Geographic Junior), je na mednarodno tekmovanje poslala fotografijo Maja Kastelica iz Ljubljane z naslovom Tik pred zdajci … Na mednarodnem natečaju je sodelovalo več kot 46.000 fotografij, Majeva fotografija pa je zmagala v kategoriji Neverjetne živali.

Zmagovalne in druge fotografije z mednarodnega natečaja si lahko ogledate na: natgeokids.com/photo-contest

Maju in uredništvu National Geographic Junior Slovenija pa tudi člani projekta EN-LITE iskreno čestitamo za uspeh.