NOVICE
Nazaj

Projekt EN-LITE prejel energetsko nagrado Financ za leto 2017

Pri projektu EN-LITE smo ponosni, da je komisija energetskih nagrad Financ za leto 2017 prepoznala vrednost in relevantnost našega projekta in mu podelila nagrado v kategoriji promocijski projekt URE/OVE.

Časnik Finance v sklopu konference Dnevi energetikov tradicionalno podeljuje energetske nagrade v dveh kategorijah, in sicer za energetsko učinkovit projekt in promocijski projekt URE/OVE. Izbor poteka v dveh fazah, v prvi komisija med prijavljenimi projekti izbere štiri finaliste iz vsake kategorije. Ti se uvrstijo v drugi krog, kjer izbor poteka dvotirno: najboljšemu v vsaki kategoriji dodeli eno nagrado komisija, drugo pa bralci s spletnim glasovanjem.

Komisija je v kategoriji promocijski projekt URE/OVE letos nagradila projekt EN-LITE. Nagrada za nas predstavlja potrditev, da s svojimi aktivnostmi uspešno sledimo našemu poslanstvu, to je krepitev energetske pismenosti v Sloveniji. Do sedaj smo sodelovali z več kot 40 strokovnjaki iz 35 slovenskih in tujih izobraževalnih, strokovnih, raziskovalnih in industrijskih organizacij ter pripravili izobraževalna gradiva o virih energije, njeni rabi na različnih področjih človekovega delovanja, o pomenu zanesljivosti oskrbe z energijo. Vsa gradiva so prosto dostopna na tej spletni strani pod zavihkom »Gradiva«. Poleg pripravljenih gradiv organiziramo tudi dogodke za naše ciljne skupine, ki so učitelji, šolajoči se otroci in mladina, oblikovalci politik, odločevalci in strokovna javnost.

Nagrada je zagotovo gonilo, da bomo še naprej ustvarjali izobraževalna gradiva in dogodke, ki bodo pripomogli h krepitvi glasu stroke v javnih in medijskih razpravah ter v izobraževanju v energiji in energetiki. 

Čestitamo tudi vsem ostalim nagrajenim projektom: Avantcar, ŠC Kranj in Borzen.  

Več o tekmovanju in nagrajencih izveste na strani Časnika Finance, Okolje & energija. 

Predstavitev projekta EN-LITE na 19. Dnevih energetikov.