NOVICE
Nazaj

Projekt EN-LITE sodeloval na poletni šoli Energetike.NET

Člana projekta EN-LITE, prof. dr. Marko Marhl iz Pedagoške fakultete Univerze v Mariboru in Pia Gaber, mlajša svetovalka v agenciji Consensus, ki je komunikacijski partner projekta EN-LITE, sta predavala na marketinško-medijski poletni šoli Energetike.NET.

Marketinško-medijska poletna šola je potekala od 3. do 6. julija v informacijskem središču Energije plus, v Mariboru. Na njej so se zbrali mladi željni znanja in novih izkušenj s področja energetike. Tretji dan poletne šole sta v programskem sklopu »DRUŽBA v ENERGETIKI« s predavanjema sodelovala tudi člana projekta EN-LITE prof. dr. Marko Marhl in Pia Gaber.

Prvi sklop predavanja, ki ga je vodila Pia Gaber, je zajemal predstavitev pomena komuniciranja in energetske pismenosti na področju energetike. Prof. dr. Marko Marhl pa je opozoril na nekaj osnovnih konceptov o energiji, ki so v javnosti pogosto napačno razumljeni, a so ključnega pomena za naše znanje o energiji in energetiki. Več o predavanjih si lahko preberete na spletni strani Energetike.NET.

Vsak udeleženec poletne šole je prejel tudi svoj izvod knjižice ENERGIJA in MI – pogovori s strokovnjaki, ki skozi intervjuje s slovenskimi strokovnjaki slikovito prikaže interdisciplinarnost energetike, na katero sta, v svojih predstavitvah, opozorila oba predavatelja.