NOVICE
Nazaj

Sodelovali bomo na Študentskem forumu - Mikrofon podnebju

V nedeljo, 16. 10., bomo v Mestnem gozdu Celje s študenti raziskovali podnebne scenarije s pomočjo En-ROADS simulatorja. Dogodek poteka v okviru tridnevnega Študentskega foruma – Mikrofon podnebju, ki ga organizira društvo CIPRA.

Cilj študentskega foruma je ustvarjanje prostora za opolnomočenje mladih, kjer lahko izmenjajo mnenja, razpravljajo, se mrežijo in kritično razmislijo o trenutnih ukrepih, politikah, metodologiji in praksah prehoda na nizkoogljično družbo oz. življenja znotraj planetarnih zmožnosti.

Opolnomočenje mladih na področju energetike z znanjem je tudi poslanstvo društva ENLITE, kjer z raznimi izobraževalnimi aktivnostmi opremljamo mlade (in druge) z znanjem o energetiki in jih tako spodbujamo k informiranim in znanstveno-podprtim energetskim odločitvam.

Tridnevnem forumu se bomo z delavnico pridružili v nedeljo, 16. 10., ko bodo udeleženci obiskali Mestni gozd Celje. Našo delavnico smo povezali z Društvom Mestni gozd. Udeležence bosta ob obisku Knežjega mesta prvo sprejela Robert Hostnik in Boštjan Hren iz Društva Mestni gozd in Zavoda za gozdove Slovenije. Pod njunim strokovnim vodstvom bodo udeleženci spoznali gozd, njegov vpliv na podnebne spremembe, vpliv gozdov na človeka ter vloge gozdov pri razumevanju naravnih ekosistemov.

Sledila bo delavnica ENLITE, ki smo jo poimenovali “Videti gozd” ukrepov podnebnih scenarijev. Mojca Drevenšek (društvo ENLITE) in Garsia Kosinac (društvo ENLITE in Svet energije – GEN) bosta z interaktivno predstavitvijo udeležencem predstavila En-ROADS simulator. Udeleženci bodo raziskali 18 skupin ukrepov za znižanje temperature do leta 2100, skozi pogovor in razpravo pa bodo iskali rešitve za blažitev podnebnih sprememb na področju energetike.

Delavnica je namenjena udeležencem tridnevnega Študentskega foruma in ni odprte narave. Forum je namenjen vsem študentom, ki svoje znanje in zavedanje o podnebnih spremembah želijo poglobiti in podpreti s kompetencami potrebnimi za prehod v nizkoogljično družbo.

O Študentskem forumu – Mikrofon podnebju:

Kdaj: od petka,  14. 10. 2022 do nedelje, 16. 10. 2022

Jezik programa: slovenščina in angleščina (tuja predavanja)

Število prostih mest je omejeno.

Prijave in program: tukaj

Prijave so odprte do: 7. 10. 2022 oziroma do zapolnitve prostih mest

Dogodek je v celoti brezplačen, vključena je tudi možnost prenočevanja v Ljubljani.

Priponke