NOVICE
Nazaj

Vabilo na mladinski energetsko-podnebni forum

Vabimo vas, da se nam pridružite na mladinskem energetsko-podnebnem forumu, ki bo potekal v torek, 14. novembra 2023, ob 15.30 uri, v Veliki dvorani na Fakulteti za družbene vede v Ljubljani.

Namen dogodka je spodbuditev razprave o energetsko-podnebni prihodnosti Slovenije skozi oči mladih. Na dogodku bodo sodelovali aktivni predstavniki mladinskih organizacij in gibanj, študenti, raziskovalci, strokovnjaki, oblikovalci področnih politik in odločevalci. Z nami bo tudi mladinski podnebni delegat Rok Dolenc, ki bo glas mladih ponesel na Podnebni vrh ZN -  COP28. 

Razpravljali bomo o temah, povezanih z oskrbo z energijo, podnebnimi spremembami ter njihovim vplivom na ekosisteme in biotsko raznovrstnost, vlogi mladih pri oblikovanju energetsko-podnebnih politik in krepitvi družbene odpornosti.

Posvet bo trajal predvidoma do 19.15 ure, sledi druženje v Aula Cafe v pritličju FDV.

Udeležbo na dogodku, ki ga soorganiziramo Mladinski svet Slovenije, Društvo ENLITE ter mladinski podnebni delegat Slovenije, so že potrdili predstavnice in predstavniki Ministrstva za okolje, podnebje in energijo, Gospodarske zbornice Slovenije, Energetske zbornice Slovenije, Univerze v Ljubljani,  mladinska delegatka pri OZN, strokovnjaki, predstavniki gospodarstva in številni drugi deležniki. Poleg strokovnih prispevkov, bomo na dogodku ponudili tudi priložnosti za aktivno sodelovanje udeležencev. Program najdete pod vabilom…

Vljudno vas vabimo, da se dogodka udeležite in tako prispevate h kakovosti razprave in zaključkov, ki jih bo slovenski mladinski podnebni delegat ponesel na COP28 v Dubaju, služili pa bodo tudi za pripravo področnih pozicijskih dokumentov MSS. Izkušnje in predznanje s področja energetike in podnebja niso pogoj za sodelovanje na dogodku, zato vabimo vse zainteresirane, da se nam pridružite. 

Prijave na povezavi >> Prijave zbiramo z elektronsko prijavnico do vključno srede, 8. novembra 2023. 

Z oddano prijavo ste avtomatsko potrjeni kot udeleženci dogodka. Dogodek je za udeležence brezplačen. Število mest je omejeno, zato pohitite s prijavo!

Za več informacij se lahko obrnete na dominik.derencin@mss.si.